fejfajas_no_idojaras_front

Az esőt megússzuk, a fejfájást nem biztos

fejfajas_no_idojaras_front

Az esőt megússzuk, a fejfájást nem biztos

Többnyire napos idő várható, de egy hidegfront ronthat a közérzetünkön.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar – írja a keddi időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés: kedd estétől szerda reggelig

A gomolyfelhők többsége feloszlik, általában kevés felhőre számíthatunk, de hajnalban az északi tájakon alacsonyszintű felhőzet képződhet. A csapadékgócok este zömmel megszűnnek, ezt követően legfeljebb elvétve lehet zápor. Pára- és ködfoltok kialakulhatnak.

Az északias szél a Dunántúlon mérséklődik, az északkeleti megyékben viszont megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, ennél pár fokkal enyhébb idő a szeles északkeleti vidékeken, hidegebb a fagyzugokban lehet.

Orvosmeteorológia

Hideg jellegű fronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email