eso_esernyo_idojaras

Esős idővel indul a tavasz

eso_esernyo_idojaras

Esős idővel indul a tavasz

Szombatig marad a borongós, csapadékos idő, de vasárnapra nagyot fordul az időjárás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat, dél felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüthet a nap – írja pénteki előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A dél felől érkező csapadékzóna északnyugat felé halad, és több helyen várható eső, zápor. A levonuló csapadékzóna mögött kevés helyen előfordulhat zápor, délnyugaton zivatar sem kizárt.

A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a déli megyékben ennél melegebb is lehet az idő. Késő este 5, 11 fok közötti értéket mérhetünk.

Felemás arcát mutatja hétvégén az időjárás

Szombaton a köd, illetve rétegfelhőzet napközben feloszlik. Délnyugat felől csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, de az északkeleti országrészben egész nap felhős maradhat az ég. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül. A maximum-hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul.

Vasárnap az éjszakai ködfoltok feloszlása után nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik. Hajnalban általában 2 és 8, délután 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email