lakossagi forum akkugyár

Már a miniszterelnökig is elhallatszik a hangunk

lakossagi forum akkugyár

Már a miniszterelnökig is elhallatszik a hangunk

"A legjobb, ha minden ügyben ott születik döntés, ahova az tartozik” – válaszolta képviselői kérdésre Orbán Viktor a parlamentben az akkugyárak kapcsán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő a parlamentben tegnap azonnali kérdést tett fel Orbán Viktornak a Magyarországon gombamód szaporodó akkugyárakkal kapcsolatban.

Az apropó az Érd szomszédságába, Sóskútra tervezett akkufeldolgozó üzem, ami ellen már az egész térség tiltakozik, és amit ráadásul a kormány a minap kiemelt beruházássá minősített.

„Magyarázza meg, miniszterelnök úr, miért akarják elvenni a települések jogait, hogy a saját életükről, a saját jövőjükről dönthessenek?” – tette fel a kérdést az LMP-s képviselő.

„Semmilyen szándékunk nincsen arra nézve, hogy bármilyen közösségnek a saját életéről szóló döntését megakadályozzuk. Sőt épp ellenkezőleg, meggyőződésem, hogy a legjobb, ha minden ügyben ott születik döntés, ahova az tartozik” – válaszolta Orbán Viktor, amiből arra következtethetünk, hogy van értelme hallatni a hangunkat, kiállni magunkért, lakossági fórumon tiltakozni a környezetszennyező akkugyárak ellen, ahogy tesszük ezt ma este 18 órakor is a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Véleményüket a kiemelt beruházássá nyilvánításról addig is a tarsegyeztetes@mfa.gov.hu címre küldhetik el.

„Az Érd és Tárnok határába tervezett sóskúti gyár ügye ránk tartozik, legyünk sokan és legyünk olyan hangosak, hogy a Budai Várban is meghallják!” – buzdít mindenkit Csőzik László polgármester, aki kedd este az ATV-ben beszélgetett a témáról Szöllősi Györgyi műsorvezetővel és a tárnoki polgármesterrel, Lukács László, polgármesterrel.

Kedd este Sóskúton fénymenet demonstrációt tartottak a környezetszennyező akkumulátoripari beruházások ellen.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email