eso_idojaraA

Nem ússzuk meg szárazon ezt a napot

eso_idojaraA

Nem ússzuk meg szárazon ezt a napot

Borult, esős időre számíthatunk, csak a nap második felében kezd el felszakadozni a felhőzet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a nyugati tájakon elkezd vékonyodni a felhőtakaró, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet. A vastag, zárt frontfelhőzet az ország délkeleti, keleti felére összpontosul, a csapadékzóna is kelet felé halad, délután már csak a Tiszántúlra korlátozódik.

A délies szél többfelé lesz élénk, kora délutánig helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szombat estétől vasárnap reggelig

Az ország nyugati részein fátyolfelhős égkép várható, keleten ugyanakkor folytatódik az erősen felhős vagy borult idő. A Dunától keletre több helyen valószínű eső, zápor. Foltokban köd is képződhet. A déli szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 1 és 8 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Jelenleg fronthatás nem terheli szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email