saghy_lara_2

Olimpiai bajnokot ünnepelhet Érd

saghy_lara_2

Olimpiai bajnokot ünnepelhet Érd

Sághy Lara, az érdi Kárpáti Farkasok játékosa is kivette a részét a 3x3-as magyar női jégkorong-válogatott közelmúltbeli sikeréből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aranyérmet szerzett a nemrégiben befejeződött IV. Téli Ifjúsági Olimpián a 3×3-as magyar női jégkorong-válogatott, ami ebben a sportágban, illetve hazánk sporttörténelmében először fordult elő. A magyar csapat a fináléban a házigazda Dél-Koreát múlta felül, a mieink 10-2-re győztek.

A 3×3-as lány jégkorong-válogatott egyébként ezzel a Team Hungary első ifjúsági olimpiai aranyérmét szerezte. Korábban nemzetközi csapatokban voltak már magyarok, akik külföldi csapattárssal nyerni tudtak, de ez az első magyar arany, ráadásul csapatsportágban – számolt be a nem mindennapi eredményről a Magyar Olimpiai Bizottság.

És mint az a helyi hokicsapat, a Kárpáti Farkasok friss cikkéből kiderül, érdi vonatkozása is van a bajnoki címnek. Hiszen a válogatott tagja volt az a Sághy Lara is, aki jelenleg ugyan Dunaújvárosban jégkorongozik, de kettős játékengedéllyel a Kárpáti Farkasok igazolt játékosa is, így olimpiai győzelme az érdi klub sikerének is tekinthető – írja a helyi klub honlapja.

A sportoló az egyesület kérdésére elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a távol-keleti országban. A legkedvesebb emléke persze az volt, amikor a nyakukba akasztották az aranyérmet és a magyar himnuszt énekelhették.

„Úgy érzem, ehhez sokban hozzájárult a Kárpáti Farkasok, hiszen rengeteget fejlődtem a klubnál, nagyon jó edzéseket kaptam. Az Érden töltött időszak nagyban befolyásolta, hogy kijuthassak erre a neves versenyre és kimagasló teljesítményt tudjak nyújtani. Úgy érzem, mindent beleadtam, és sikerült a maximumot kihoznom magamból”

– zárta gondolatait az újdonsült ifjúsági olimpiai bajnok.

Fotó: Facebook/Lara Sághy

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email