csotores

Reggelig nem lesz víz a lakótelepen és Ófaluban

csotores

Reggelig nem lesz víz a lakótelepen és Ófaluban

Csőtörés miatt 21:30-kor elzárják az egyik fontos vezetéket, a javítás várhatóan reggelig tart majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Mecset utcában a lakótelep felé leágazó NA200 azbesztcement ivóvíz-vezetéken ma délután csőtörés következett be. A folyás intenzív, de a szolgáltatást megpróbáljuk az esti órákig fenntartani

– tájékoztatta szerkesztőségünket az ÉTV.

Az előkészületeket megkezdték, a tervek szerint este fél tízkor kizárják a törött vezetéket. A hibaelhárítás nehéz körülményei miatt várhatóan csütörtök reggelig szünetelni fog a vízszolgáltatás az alábbi területen:

a Budai út déli oldala – Felső utca – a lakótelep – teljes Ófalu

 

 

Az ÉTV arra kéri az érintett részeken élőket, hogy a fürdést, mosást, egyéb, vízvétellel járó tevékenységet fél tízig végezzék el, és javasolják, hogy vödörbe, edényekbe vegyenek vizet.

Az éjszakai órákban a Béke téri parkolóban (a kávézó mögött), valamint Ófaluban, a Termál Hotel parkolójában lajtos kocsival biztosítanak ivóvizet a lakosságnak.

Érden sajnos egymást érik a csőtörések (ennek okáról többször is írtunk, legutóbb itt), nagyobb kaliberű probléma pár hónapja, karácsony előtt volt. Akkor Érd és a környező települések vízszolgáltatása is veszélybe került, szerencsére a lakosság mértékletességének is köszönhetően sikerült elkerülni, hogy az egész város víz nélkül maradjon.

A szakértői vizsgálat kiderítette: a karácsony előtti csőtörést az okozta, hogy a vezetéket hanyagul, illetve rosszul bélelték ki tizenegy éve. Ezt a felújítást az önkormányzat végeztette, még az előző városvezetés idején, a Svájci Alap forrásaiból.

Archív fotó (nem a jelenlegi csőtörés helyszínén készült)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email