felhős_idő

Hétvégére felhők zavarják meg a korai tavaszt

felhős_idő

Hétvégére felhők zavarják meg a korai tavaszt

Ugyan pénteken még a napsütés lesz a jellemző, de a utána ebből nem sok marad.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken többnyire derült időre van kilátás, kezdetben lehetnek északkeleten felhősebb tájak, csapadék nem várható – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti, keleti szél, amelyet nyugati határnál időnként erős lökések kísérhetnek, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 11 és 16, késő este 1, 9 fok között várható.

Hétvégére elromlik az idő 

Szombaton a  pára-, ködfoltok feloszlását általában fátyolfelhős, napos idő követi, majd a nap második felében nyugat felől vastagabb felhők érkeznek. Délutántól a nyugatról kelet felé tartó csapadéksávból elszórtan valószínű kisebb eső, záporeső.

Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -5 és +3 fok között várható. A csúcsérték 10 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, a középső országrészben viszont gyenge marad a légmozgás. Hajnalban -2 és +7, kora délután 8 és 14 fokot mérhetünk, a tartósabban felhős tájakon lesz a hűvösebb.

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email