felhos_borongos_ido

Mutatjuk, mit tartogat hétvégére az időjárás

felhos_borongos_ido

Mutatjuk, mit tartogat hétvégére az időjárás

Szombaton még biztos velünk marad a tavaszias idő, de vasárnap már lehet némi változásra számítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként hosszabb időre is elvékonyodhat, csökkenhet a felhőzet. Elsősorban az északkeleti tájakon gyenge eső helyenként előfordulhat – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, főként a Dunántúlon viharos lökések, ezért elsőfokú veszélyjelzés van érvényben. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között, az északkeleti határszélen néhol 10 fok körül alakul. Késő este 7, 15 fok valószínű.

Szombaton napközben közepesen vagy erősen felhős lehet az ég rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, majd délutántól dél felől beborul. Délutánig csak az északkeleti megyékben lehet gyenge eső, estétől viszont egyre többfelé elered az eső.

A déli szél főként, de nem kizárólag a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap jórészt borult lesz az ég, csak a délkeleti határ közelében lehetnek felszakadozások. Éjjel és napközben összességében sok helyen eshet az eső, a Dunától keletre záporok is lesznek. A Tiszántúlon azonban kevesebb helyen valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél az Alföld délkeleti részein megerősödik.

Napközben a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, de az Alföld délkeleti részein ennél több fokkal melegebb lesz.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email