6bd4d8598a105eb7c999a762e1164ace

Svéd mentalitás lendíthet a hokisok fejlődésén

6bd4d8598a105eb7c999a762e1164ace

Svéd mentalitás lendíthet a hokisok fejlődésén

A skandináv jégkorongoktatás világszínvonalú, ebből pedig Érden is szeretnének profitálni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A svéd jégkorongedző, Per Bäcklin 2023. májusában csatlakozott az érdi Kárpáti Farkasokhoz. A szakember elsődleges feladata az U18-as korosztály mentorálása annak érdekében, hogy a hokisok minél magasabb szintű képzést kapjanak az Érdi Jégcsarnokban. 

Per Bäcklin Svédországból érkezett az érdi Kárpáti Farkasokhoz

Jó döntés volt hazánkba szerződni, sikerült beilleszkedni a magyar és az érdi jégkorongos közegbe?
Nagyon jól érzem magam Magyarországon, főleg itt, a Kárpáti Farkasoknál. Kollégáimban és a játékosokban is remek embereket ismertem meg, így csak pozitív gondolatokkal és élményekkel tudok beszélni az eddig eltöltött időszakról.

Milyen szinten állnak jelenleg az érdi jégkorongozók, mennyit fejlődtek, mióta csatlakoztál a klubhoz?
Az egyesület játékosai összességében tehetségesek, van bennük potenciál. Én úgy látom, hogy szinte mindegyik csapat jó irányba halad, egyik kisebb, másik nagyobb léptékkel. Már a fiatalabbak is ügyes korcsolyázók, valamint a botkezeléssel sincs problémájuk. A többi összetevő, mint a játék megértése, passzolások, lövések már nyilván nehezebbek, de folyamatosan dolgozunk rajtuk, hogy minél jobban menjenek ezek is.

 

Érződik már egy kis skandináv mentalitás a Kárpáti Farkasoknál?
A szezon célja alapvetően az volt számomra, hogy a helyes irányt megtaláljuk és elkezdjünk lépéseket tenni felé, jégen és azon kívül is.  Ez minden csapatnál sikerült, ahogy korábban is említettem. Ezért büszke vagyok a tanítványaimra, ez nekem egyelőre elég. Elégedett vagyok a játékosokkal, dolgozunk tovább és még jobbak leszünk.  

Mit vizionálsz a szezon hátralévő részére, és akár a távolabbi jövőt illetően?
Remélem, hogy a szezon végére és az elkövetkező években is olyan jégkorongklub tudunk maradni, amelyhez mindenki szeretne csatlakozni. Kis lépésekkel, de folyamatosan haladunk a jó irányba, és talán a jövőben Magyarország vezető jégkorong egyesülete lehet az érdi!

Fotók: Utánpótlás Sportfotó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email