holokauszt6BA_230416.jpg

A meg nem született gyermekekre emlékeznek

holokauszt6BA_230416.jpg

A meg nem született gyermekekre emlékeznek

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából koncert és irodalmi műsor lesz a Parkvárosi Közösségi Házban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés.

Ezen a napon az érdieket egy különleges megemlékezésre invitálja a Dunamenti Zsidó Kulturális Egyesület: a meg nem született gyermekek emlékére rendeznek koncertet szombaton 18 órától a Parkvárosi Közösségi Házban.

A Kertész Imre művei alapján készült műsor keretében Német Nikolett és Farkas Erzsébet hegedűművész zenés irodalmi körképét láthatja, illetve hallhatja a közönség.

holokauszt

Ezt követően Gerendás Péter ad koncertet.

A megemlékezésre és a koncertre sem belépőjegy, sem regisztráció nem szükséges, mindenkit vár szeretettel a Dunamenti Zsidó Kulturális Egyesület.

A magyar zsidóság deportálásának 80. évfordulójára ebben az évben országszerte számos programmal emlékeznek, a DUZSIKÉ-nek is több rendezvénye lesz az idén – tudtuk meg Győri László alelnöktől, aki kérdésünkre elmondta: hogy Érdről hány zsidót hurcoltak el, arról nincsenek adataik, de az biztos, hogy az 1930-as években a településen még három imaház működött – ebből egy sem maradt.

Fotó: ÉrdMost archív, Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email