tel_fagy

Ennek az időjárásnak senki sem fog örülni

tel_fagy

Ennek az időjárásnak senki sem fog örülni

Kilenc vármegyére adták ki az elsőfokú veszélyjelzést ónos eső miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben ónos eső miatt, kilenc vármegyére adták ki veszélyjelzést.

Délelőtt a gyengülő csapadékzóna fokozatosan kelet felé tevődik, de mögötte lehet még záporos jellegű, vegyes halmazállapotú csapadék – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. Délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Az éjszaka első felében derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de főleg keleten maradhatnak felhősebb körzetek. Helyenként párássá válik a levegő, köd, zúzmarás köd képződik. Az éjféli órák után nyugat felől felhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem várható, de reggel az Alpokalján már gyenge eső nem zárható ki.

A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a szélvédett, fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Térségünket elérő okklúziós front miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email