batthyány

Új gimnázium nyitja meg kapuit Érden

batthyány

Új gimnázium nyitja meg kapuit Érden

Szombaton már itt is írnak felvételi vizsgát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Január 20-án 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, valamint a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba jelentkező diákok. 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiznek szombaton.

Érden eddig három középfokú oktatási intézményben, a Gárdonyiban, a Marianumban és a VMG-ben írtak a diákok központi felvételit (a Kósban a hozott pontok és szóbeli elbeszélgetés alapján döntenek), de mivel a 2024/25-ös tanévben már a Batthyány iskola is indít egy gimnáziumi osztályt, itt is megrendezik a vizsgát.

Mint Kozma Zoltánné intézményvezetőtől megtudtuk, 37-en írják a Batthyány-ban a központi írásbeli felvételit. Az igazgatónő elmondta: a jelenlegi nyolcadikosok közül sokan szeretnének maradni, de vannak olyanok is, akik más általános iskolából jönnének.

A Batthyány gimnáziumi osztálya 28 fővel indul a következő tanévben. Ez nem sport-, hanem általános tanterv szerinti osztály lesz.

Szóbeli vizsgát az intézmény nem tart, a felvételnél a központi írásbeli pontszámát és az eddigi tanulmányi eredményt veszik figyelembe.

Az, hogy hányan írják itt a felvételit, még nem mutatja azt, hogy hányan jelentkeznek a Batthyány-ba. A jelentkezési lapokat csak a vizsgaeredmények ismeretében, pár hét múlva kell majd benyújtani, ezért aztán most még nem lehet megmondani, mekkora lesz a túljelentkezés.

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email