erdkupaBA3

Hatvanhárom érem került az érdiek nyakába

erdkupaBA3

Hatvanhárom érem került az érdiek nyakába

A legutóbbi Érd Kupán is taroltak az Érdi Spartacus versenyzői.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hagyomány, hogy minden évben az Érd Kupával indul az országos birkózó- és szumószezon. A nemzetközi megmérettetéseket a Tar Mihály Birkózócsarnokban és a Batthyány Tornacsarnokban rendezték január 13-14-én.

A megnyitóról hírt adtunk a kupa első, szombati napján, de az eredményekkel még adósok vagyunk.

Az Érdi Spartacus közösségi oldalán olvasható beszámoló szerint 13-án 376-an mérkőztek meg egymással. Érkeztek versenyzők Csehországból, Szlovákiából és Szerbiából is, és természetesen hazánk is több klubbal képviseltette magát.

A helyiek  23 éremmel gazdagodtak: gyerek korosztályban Antunovits Beke, Szilágyi Kornél, Vajna Norbert és Bobik Zsombor, míg U11-ben Vajna Nóra állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a junioroknál pedig Kaszás Elza és testvére, Lilla is első helyen zárt.

Ezüstérmet nyert az óvodások között Kula Máté, a gyerekeknél pedig Lengyel Dániel, Hamar Dániel, Yasen Rayyan, valamint U15-ben Südi Norina, a junioroknál Baljer Kitti és Gyenes Bence.

Bronzéremből sem volt hiány, az ovis gálán Virlics Dominik és Nagy Máté, a gyerekeknél Gulyás Panka, Póka Dániel, Szilágyi Dávid, Andruska Dominik, Vida Emília, Bíró Márton és Szalkai Levente, U11-ben Pagonyi Gergely, a serdülőknél Szenicza Emma, Virlics Anna és Lovász Zoltán, a kadetoknál pedig Bori Richárd lett harmadik.

Mazzag Lilla, Gerván Nimród, Briák László, Briák Alexandra, Szilágyi Szófia és Frank Borisz az ötödik helyen zárt.

Vasárnap a szumósok léptek szőnyegre. A gyerek és U12-es korosztályban országos bajnokságra, a többi korosztályban pedig válogató versenyre került sor.

156 versenyző állt küzdőtérre, Azerbajdzsánból, Lengyelországból, Norvégiából és Németországból is érkeztek ellenfelek a magyar sumosokhoz.

A gyerekek között Antunovits Beke és Germán Nimród a dobogó legalsó fokára állhatott fel, Briák László pedig ötödik lett.

A két U12-es magyar bajnoki címet Vajna Nóra és Pagonyi Gergő szerezte meg, mellettük Ujlaky Dániel és Gerván Nimród második helyen végeztek.

A válogatóversenyen 14 aranyérmet nyertek az érdiek: U15-ben Südi Norina, Virlics Anna és Szenicza Emma, U18-ban Kaszás Elza, Kaszás Lilla és Gyenes Bence, U21-ben Kaszás Lilla, a felnőttek között a Kaszás lányok szintén elsők lettek, mellettük Baljer Roxána, Berta Mike, Délceg József, Varga Dániel és Végh Artúr is győzedelmeskedett.

Baljer Márk U15-ben, Baljer Kitti U18-ban, Kaszás Elza, Baljer Roxána, Nedvig Máthé és Virlics Marcell U21-ben, míg Péntek Vanessza és Buzás Patrik felnőttben lett második.

Bronzérmet szerzett Szilágyi Szófia U15-ben, Szenicza Nimród U18-ban, Virlics Marcell U18-ban és felnőttben, Baljer Kitti U21-ben és felnőttben, és Mezei Dominik a felnőttek között.
U15-ben Lovász Zoltán, a felnőttek között Nedvig Máthé ötödik helyet végzett.

Fotó: Balogh Alex, Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email