hideg_szel

Egy időre elköszönhetünk az enyhe téltől

hideg_szel

Egy időre elköszönhetünk az enyhe téltől

Hétvégén markáns lehűlésre és csapadékra kell számítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken tovább növekszik, majd napközben megvastagszik a felhőzet. Csapadék estig még nem valószínű, ekkortól fordulhat elő néhol eső, zápor – íja előrjelzésében az Országos Metorológiai Szolgálat.

A délire forduló szél többnyire mérsékelt, az Észak-Dunántúlon időnként élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű. Késő estére 4 és 9 fok köz hűl le a levegő.

Hétvégére nagyot fordul az időjárás

Szombaton általában borult idő várható, de a déli és a keleti országrészben lehetnek szakadozások a felhőzetben, rövidebb időre a nap is kisüthet. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések. A maximum 4 és 15 fok között valószínű, nyugaton és északkeleten számíthatunk a hidegebb, délkeleten az enyhébb időre.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé várható eső, melyet északnyugat felől egyre nagyobb területen vegyes halmazállapotú csapadék (fagyott eső, esetleg ónos eső), majd havazás vált fel.  A napközbeni markáns lehűlés miatt a korábban lehullott csapadék lefagyhat! Az északias irányú szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérik. A reggeli órákban -2, +7 fokot mérhetünk, a maximum-hőmérséklet is hasonlóan, -2 és +9 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, keleten pedig enyhébb az idő.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email