tűzeset okf

Lángoló házak, izzó kukák: szilveszter estéjén sem pihentek a tűzoltók

tűzeset okf

Lángoló házak, izzó kukák: szilveszter estéjén sem pihentek a tűzoltók

143 esetben kellett kivonulniuk, az év utolsó napja sem múlt el tragédiák nélkül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Összesen 204 segélyhívás érkezett szilveszter napján országosan a tűzoltókhoz, ebből pedig 143 eset igényelt tényleges beavatkozást is – derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

Mint írják, tűz miatt 70 alkalommal kellett kivonulniuk, 73 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. A tűzesetek felét petárdák, pirotechnikai eszközök okozták – kigyulladt kukák, tűzijátékok égő maradványai adtak munkát a katasztrófavédelem munkatársainak. A sárvári Deák Ferenc utca egyik panelházát „rakétatámadás” érte: elszabadult tűzijáték csapódott be egy hetedik emeleti ablakon, a lakók ugyanakkor még a tűzoltók érkezése előtt eloltották a lángokat. A kiskunhalasi Vezér utcában egy lakóház teraszára dobott petárda okozott tüzet, megolvasztva a műanyag tetőt.

Sajnos, a tűz három halálos áldozatot is követelt az év utolsó napján. A budapesti. IX. kerületi Thaly Kálmán utcában egy társasházi lakás egyik szobája égett ki teljesen, egy ember életét vesztette. A Tolna vármegyei Pálfán egy többszintes ikerház földszintjén csaptak fel a lángok, és bár az épület további részeire nem terjedtek tovább, a kigyulladt albetét lakóját már nem lehetett megmenteni. Zsámbokon egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat, itt az ágy gyulladt meg – bár a tűz nem terjedt tovább, egy idős ember füstmérgezésben halt meg. A katasztrófavédelem mindhárom esetben vizsgálja a tűz okát és keletkezési körülményeit; erre rendszerint akkor van szükség, ha haláleset történt, illetve ha felmerül az idegenkezűség gyanúja is.

Szilveszterkor több esetben állatmentéshez is riasztották a tűzoltókat. Törökszentmiklóson például kovácsoltvas kerítésbe szorult egy rémült kutya, majd fennakadt a kerítés tüskéjén. Bajóton egy kútba esett, beszorult kutyához hívták a tűzoltókat, az állatot a nyergesújfalui egység szabadította ki.

Érden és környékén információink szerint szerencsére nem történt tűz- vagy haláleset szilveszter estéjén – Csámpai Attila, a Pest vármegyei katasztrófavédelem szóvivőjétől úgy tudjuk, az érdi tűzoltók ezúttal nem kaptak riasztást.

Facebook / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email