szabo_akos_ifo

Szabó Ákos lett a diákpolgármester

szabo_akos_ifo

Szabó Ákos lett a diákpolgármester

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat új tagjai letették az esküt és átvették a megbízóleveleket a Polgárok Háza dísztermében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉSZC Kós Károly Technikum diákja a súlyozott számítások szerint 1329 szavazatot kapott a választáson, így a következő egy évben ő vezetheti az Érdi Ifjúsági Önkormányzatot. A második helyen pedig a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákja, Kocsis Boldizsár végzett, 1119 szavazattal.

Szabó Ákos diákpolgármesterként vezeti a fiatalokból álló testületet

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan a Marianum iskola nem vett részt a választáson, így a Gárdonyi, a Kós és VMG jelöltjei közül kerültek ki a diákképviselők is.

Kocsis Boldizsár lett a diák-alpolgármester

A választási eredmények tükrében Szabó Ákos diáktestületében Kocsis Boldizsár lett a diák-alpolgármester, a képviselők pedig név szerint: Rihó Csenge, Pete Brunó, Albert Lukács Dés, Urbán Zoltán Péter, Iván Kinga Bianka, Suboh Aisha és Tóth Nóra.

A december 11-én és december 18-án két fordulóban lezajlott választás eredményét a város jegyzője hirdette ki. Dr. Feik Csaba a rendezvényen elmondta, hogy  a választás mindkét napon reggel 8 és 12 óra között zajlott.

Eredményre várva

A leadott érvényes szavazatok számát jelöltenként beszorozták a szavazásra jogosultak létszámából képzett szorzószámmal, ennek megfelelően hirdették ki az eredményeket.

Az új diáktestület tagjai a város jegyzője és a jelenlévők előtt letették az esküt, majd átvették a megbízólevelüket, ezzel hivatalosan is az Érdi Ifjúsági Önkormányzat tagjaivá váltak.

A diákképviselők leteszik az esküt

A diákpolgármestert, a diák-alpolgármestert és a diákképviselőket dr. Csőzik László polgármester is köszöntötte. A város vezetője arra kérte a fiatalokat, hogy munkájuk során olyan programokat találjanak ki, amelyek mind-mind az érdi diákság javát szolgálják.

„Jó tanácsként mondom nektek, hogy érdemes találni néhány nagyon jó célt, 2-3 igazán jó programot, rendezvényt és azokat csináljátok meg minőségi módon, minthogy több mindenbe belekaptok és végül az egészet nem úgy sikerül megvalósítani, ahogy igazán szeretnétek. „

– hívta fel a diákok figyelmét a polgármester.

A polgármester köszönti a diákokat

Csőzik László hozzátette, hogy ehhez minden támogatást biztosít az önkormányzat, a korábbi éveknek megfelelően tízmillió forintos keretből gazdálkodhatnak a diákok.

Az eredményhirdetés után Szabó Ákos diákpolgármester elmondta, hogy mindig is elhivatott volt a diákság ügye iránt, hiszen már az általános iskolában is tagja volt helyi diákönkormányzatnak, ezt pedig folytatta jelenlegi iskolájában is. Ennek köszönhetően nem volt kérdés, hogy jelöltként induljon a diákpolgármesteri választáson.

„Sport- és kulturális programok megvalósításán gondolkozom, hiszen a város diákjait ezekkel lehet a leginkább közelebb hozni egymáshoz”

– hangsúlyozta Ákos.

Konkrétumokat azonban nem árult el, mert előbb az ötleteket szeretné megtárgyalni a képviselőtársakkal, hogy egy közös, demokratikus döntés szülessen a következő egy év terveit illetően.

fotó: Érdmost / Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email