tél_kesztyű_időjárás

A fagyos reggel után itt a napsütés

tél_kesztyű_időjárás

A fagyos reggel után itt a napsütés

Hétfőn zavartalan időben lesz részünk és még fázni sem fogunk nagyon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fokozatosan csökken a köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése, hazánk nagy részén kisüt a nap – olvasható a met.hu oldalon. Északkeleten tartósan borult, párás, foltokban ködös marad az idő és arrafelé előfordulhat szitálás, ónos szitálás, másutt csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11, a tartósan borult, párás részeken 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

Az északkeleti tájakon borult, párás marad az idő, az országban többi részén nagyobb területen is párássá válik a levegő, többfelé köd is képződik – legkisebb eséllyel a Dunántúl középső részein. Helyenként előfordulhat szitálás, ónos szitálás. A légmozgás döntően gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között, a magasabban fekvő helyeken 0 fok felett alakul.

Nehéz napjuk lesz a melegfrontra érzékenyeknek

A légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email