sapka_tel_fejfajas_idojaras

Sokakat megkínoz az időjárás

sapka_tel_fejfajas_idojaras

Sokakat megkínoz az időjárás

Hidegfronti hatás érvényesül, az arra érzékenyek pedig nem ússzák meg fejfájás nélkül a napot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtökön délelőtt egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, rövid időre a nap is kisüt  – írja előrejelzésében a Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A keleti, északkeleti harmadban, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati felében lehet tartósabban borult az ég. Ezeken a területeken továbbra is előfordulhat gyenge eső, záporeső.  Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon, a főváros térségében és a Zemplén környezetében megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű. Késő estére 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

A Dunától keletre lehet nagyobb területen zárt a felhőzet, másutt előfordulhatnak kevésbé felhős tájak is. A Dunántúlon és a Zemplénnél élénk marad az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű. Ennél kissé hidegebb a kevésbé felhős, szélvédett, havas északi részeken, enyhébb a borult tájakon lehet.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email