orvosgyogyitasPixabay

Telefondoktor szolgáltatást indított a szakrendelő

orvosgyogyitasPixabay

Telefondoktor szolgáltatást indított a szakrendelő

A térítésmentes szolgáltatással időt és felesleges vizsgálatokat spórolhatunk meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Telefondoktor szolgáltatást indított a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény: dr. Kostic Szilárd főorvos áll a lakosság rendelkezésére minden szerdán 11:30 és 13:30 között a (23)365-232-es telefonszám 192-es, illetve 193-as mellékén. Bátran hívjuk, ha tanácstalanok vagyunk, milyen szakorvoshoz forduljunk panaszunkkal, és akkor is, ha életviteli tanácsokra van szükségünk, hiszen a főorvos úr ebben is tud segíteni.

Szakterülete a sebészet, mellkassebészet, onkológia és tüdőgyógyászat. Mint az ÉrdMostnak elmondta, mindig is fontosnak tartotta a felvilágosítást, korábban dolgozott telefonos tanácsadóként is egy orvosi cégnél. Emellett felvilágosító, egészségnevelő cikkeket írt az egyik, nagyközönségnek szóló egészségügyi lapba. A Covid idején – amikor az élet fenekestül felfordult, és az egészségügyi ellátás sem volt úgy elérhető, mint korábban – nagyon sok embernek segített a tanácsaival.

„Közel két éve dolgozom az érdi szakrendelőben – háromszor rendelek egy héten -, és nagyon jól érzem magam itt, remek, családias közösségben gyógyíthatok. Szeretném kamatoztatni a rendelőben a felvilágosítás, egészségnevelés területén megszerzett tapasztalataimat is, mivel úgy látom: a magyar lakosságnak nagyon nagy szüksége van orvosi alapismeretekre, tanácsokra. És főleg arra, hogy szakszerű irányítással elkerüljék azokat a tévutakat, amelyekre az internetes, laikus öndiagnosztika visz.”

dr. Kostic Szilárd szerdánkét várja a hívásokat

„Egy-egy telefonhívással sok időt, illetve felesleges vizsgálatot megspórolhatnak a páciensek. Magam is tapasztalom a sebészeten, ahol beutaló nélkül fogadjuk a betegeket, hogy olyan problémával érkeznek, amelyek más szakorvosokra tartoznak. A felesleges várakozás, illetve vizsgálat sok esetben megelőzhető volna egy telefonos beszélgetéssel” – jegyezte meg a főorvos, hozzátéve: háziorvosoknak is hasznos lehet ez a szolgáltatás.

„A konzultáció során segíthetek a beteg továbbirányításában, és nem mellesleg meg is ismerkedhetek a háziorvosokkal” – tette hozzá Kostic Szilárd, aki nagyon sok orvost és egészségügyi intézményt ismer, ezért mindig a problémára fókuszálva tud orvost, illetve kórházat, rendelőt ajánlani a páciensnek.

„Fontos, hogy a beteg kérdezzen az orvosától. Én mindig örömmel beszélgetek a pácienseimmel. Így lehet javítani a lakosság és az intézmény kapcsolatát is” – tette hozzá a főorvos, aki minden szerdán a telefon mellett várja a lakosok, háziorvosok hívásait.

Fotó: Ádám Katalin, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email