erdi erdo1

Ne most túrázzon az Érd környéki erdőkben

erdi erdo1

Ne most túrázzon az Érd környéki erdőkben

Veszélyhelyzet alakult ki az ismert túraútvonalakon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Polgári Természetőrség közleménye szerint a várost körülölelő külterületi utakon, erdei és egyéb túraútvonalakon az egybefüggő 15-20 cm-es hótakaró, a földig hajló fatörzsek és bokrok miatt a felismerhetetlenségig megváltozott a túraútvonalak és tereptárgyak látványa és jelentősen fennáll az eltévedés veszélye.

A fákra nehezedő vastag hótakaró sok helyen letöri az ágakat, amik az utakra esnek és sérülést okozhatnak.

Azt javasolják, hogy lehetőség szerint ne induljanak útnak a kirándulók és túrázók, amennyiben mégis szükséges valamely ok miatt, akkor is kizárólag nappal menjenek ki a természetbe, kerüljék az erdős, sűrű bokros területeket.

Felhívják a figyelmet, hogy még a tapasztalt túrázók se menjenek ki napfelkelte előtt vagy sötétedés után olyan területekre, amit kevésbé ismernek.

Aki mégis szeretné élvezni a csodás természet látványát, az csak a széles, belátható ösvényeken haladjon, ne térjen le róluk, ne tévessze meg a hóban lévő lábnyomok iránya, kétség esetén használjon GPS vagy mobil navigációt.

A balesetek elkerülése érdekében még a könnyen átlátható és lakott területek melletti részeken is ajánlatos réteges, meleg ruházatban, feltöltött mobiltelefonnal, a hidegben gyorsabban merülő akkumulátorok miatt plusz külső telefontöltővel, meleg  teával és szükség esetén izotermikus hőtartó testfóliával felszerelkezve elindulni.

Az Érd-Sóskúti fennsíkon az este is fényjelzéssel ellátott Fényező utcai víztorony adhat támpontot.

Veszélyhelyzet esetén hívják az Érdi Polgári Természetőrséget a +36 30 930 3250, a + 36 30 969-53-58, vagy a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatát a
+36 30 663 4625 számokon.

Képek forrása: Érdi Polgári Természetőrség

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email