utakhavazashokotroCSL

A Városgazda munkatársai megküzdöttek a hóval

utakhavazashokotroCSL

A Városgazda munkatársai megküzdöttek a hóval

Többszáz érdi utcáról kell gondoskodniuk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hol vannak ilyenkor a hókotrók?! – teszik fel a kérdést (nem csak) az érdi lakosok, amikor megérkezik a mostanában oly ritka téli vendég, a havazás.

Természetesen ott vannak az utakon és dolgoznak, a téli ügyeleti rend szerint, ami már november 15-én életbe lépett.

Ez azt jelenti, hogy az Érdi Városgazda gépeit előkészítették a téli üzemmódra (hókotrás, sószórás), és a munkatársak is készenlétben állnak, hogy akár éjszaka is beülhessenek a volán mögé, vagy kézi erővel tisztítsák meg a köztereket.

A Miklós-napi havazás idején a Városgazda teljes téli flottája kivonult: a hat nagy és a hat kis teherautó, valamint a traktor, harminc, hólapáttal felszerelt munkatárs pedig jelenleg is a köztereket takarítja, hiszen a hó mellett a kásás latyak is nehezíti a közlekedést.

A városnak 930 utcája van, hosszuk összesen 450 kilométer, és ott van még a több tucat tér is, ezért aztán nem könnyű a munka. Menetrend szerint haladnak a gépek: először a fő- és gyűjtőutakat kotorják, sózzák, utána jöhetnek a burkolt mellékutak.

Ez utóbbiakon lassabban megy a takarítás, mert a hó lehúzza a fák ágait, és nehezen férnek el a munkagépek.

A Városgazda munkatársai ma reggel segítettek elakadt járműveken is: a Szövő utcán elakadt buszt kiszabadították, a Fuvaros utcán megcsúszott iskolabusz körül pedig leszórták az utat, így ez a járat hamar tovább is indulhatott – számolt be közösségi oldalán Csőzik László polgármester.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email