mikulas_havazas_ho

Havat is hozhat az érdieknek a Mikulás

mikulas_havazas_ho

Havat is hozhat az érdieknek a Mikulás

Csapadékos időt ígérnek a meteorológusok, havazás és ónos eső várható.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a keleti, északkeleti tájakon vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet. Kora délelőttig főként a Dunántúlon, a főváros tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegység nyugati felén lehet havas eső, havazás, a középső tájakon eső is, de kisebb körzetekben ónos eső is előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ónos eső miatt elsőfokú veszélyjelzés van érvényben, öt vármegyére adtak ki riasztást.

Az Alföldön is egyre többfelé ered el az eső, amit nyugat felől fokozatosan havazás vált. Az Alföld északkeleti részére csak estefelé ér el a csapadék. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő este -3, +2 fok valószínű.

 

Szerda estétől csütörtök reggelig

Túlnyomóan borult lesz az ég, a nyugati határszélen vékonyodhat el a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, az éjszaka első felében az Alföldön és az északkeleti országrészben eső is.

A szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és időnként megerősödik, ami helyenként hófúvásokat eredményezhet. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között alakul, de a nyugati határszélen ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email