notbooktankerÁK

Nagy karácsonyi meglepetés az érdi hetedikes és tizedikes diákoknak

notbooktankerÁK

Nagy karácsonyi meglepetés az érdi hetedikes és tizedikes diákoknak

Egy EU-s program keretében notebookokat kapnak a diákok és az iskolák.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden érdi 7. és 10. osztályos diák notebookot kap még a téli szünet előtt. A programot a Klebelsberg Központ vezényli le, az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosítószámú „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” elnevezésű európai uniós projekt keretében.

A programban a személyes használatú gépeken túl intézményi használatra szolgáló notebookokat is biztosítanak az iskoláknak.

Pest vármegyében összesen húszezer, ebből Érden 848 notebookot osztanak ki, 509-et a tanulóknak, 339-et az iskoláknak. A diákok szüleinek október 23-ig kellett regisztrálniuk a KRÉTA-rendszerben, és aki élt ezzel a lehetőséggel, az december 15-ig megkapja a notebookját.

A VMG-ben december 1-jén kezdődött meg az eszközök kiosztása, ünnepélyes keretek között. Rigó Katalin tankerületi vezető elmondta: a gépek márkától függetlenül a kor követelményeinek mindenben megfelelnek, korszerű processzorral, háttértérrel, memóriával rendelkeznek. A diákoknak nem kell fizetniük a szoftverhozzáférésért sem.

Rigó Katalin elmondta azt is, hogy az eszközök kiosztása a jövő félévben is folytatódik: most regisztrálhatnak a KRÉTA-rendszerben az 5. 6. és 9. évfolyamon tanuló diákok szülei. Az eszközöket várhatóan még ebben a tanévben, tavasszal megkapják.

Aradszki András országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a program azt a célt szolgálja, hogy a diákok versenyképes tudással távozzanak az oktatási intézményekből, és ismereteiket alkalmazni tudják a munka világában is. Ezen eszközök használata környezetbarát, hiszen rengeteg papírt megspórolunk – tette hozzá a képviselő. „Ezek a kis lépések azért kellenek, hogy modernebb, zöldebb, egészségesebb és fenntarthatóbb világban tudjunk élni” – mondta Aradszki András.

A képviselő tájékoztatott arról is, hogy Érd két újjáépített iskolájában, a Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrumban és a Batthyány-ban a Modern Városok Program keretében kapnak informatikai eszközöket a gyerekek.

Szilasné Mészáros Judit intézményvezető arról beszélt, hogy nagy szükség volt a digitális intrastruktúra tekintetében erre az előrelépésre. „Nagyon bízom abban, hogy a digitális kultúra, illetve egyéb tantárgyakhoz kapcsolódóan további digitális eszközök is érkeznek az iskolákba” – mondta.

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email