fenyo_nap_hideg

Sok napsütés lesz, de a meleget elfújja a szél

fenyo_nap_hideg

Sok napsütés lesz, de a meleget elfújja a szél

Érdemes rétegesen öltözködni, mert a szeles időben kevéssel fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, az északkeleti, keleti harmadban lehet több a felhő az égen. A nap második felétől mérséklődik az ismét délire forduló légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, az északkeleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére többnyire 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök reggelre veszélyes útviszonyok alakulhatnak ki

Előbb a magasabb, majd az alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet, reggelre már jórészt mindenütt beborul az ég. Elvétve fordulhat elő hószállingózás, majd hajnaltól délnyugat felől növekszik a csapadékhajlam. Vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás, ónos eső is valószínű. A délies szél néhol megélénkülhet, de alapvetően mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között várható. A kezdetben kevésbé felhős, hófödte tájakon ennél jóval hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia: a hidegfrontra érzékenyeknek rossz napjuk lehet

Hideg jellegű fronthatás várható, így fejfájás, erősödő migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése jelentkezhet az erre érzékenyeknél.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email