freepik.com

Nem fogunk örülni a változékony időjárásnak

freepik.com

Nem fogunk örülni a változékony időjárásnak

A hideg, szeles időben kettős fronthatás terheli meg a szervezetet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden a nap nagyobb részében többnyire borult lesz az ég, és szinte országszerte várható csapadék, döntően eső – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután nyugat felől egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, és szűnik meg a tartós csapadék, ugyanakkor estefelé a Dunántúl fölé záporok sodródhatnak be északnyugati irányból. Délkeleten reggel, délelőtt néhol erős lökések is kísérhetik a délies irányú szelet, amely napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és késő délután, este, északnyugaton, nyugaton már előfordulhatnak belőle erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, a fagypont körüli csúcsértékekre északkeleten van kilátás. Késő estére többnyire -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Szerda reggelre csökken a csapadék mennyisége

Tovább szakadozik, majd csökken is a felhőzet, de északkeleten, keleten hajnalban, reggel is maradhatnak borult körzetek. A tartós csapadék mindenütt megszűnik, ugyanakkor az éjszaka első felében főként az Észak-Dunántúlon, a hajnali órákban az északkeleti harmadban ismét előfordulhat záporos csapadék – egyre inkább havas eső zápor, hózápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően -5 és +1 fok között alakul, de a szélvédett, derült, havas északkeleti tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Mindenkit megviselhet az időjárás a kettős fronthatás miatt

Térségünk fölött áthaladó ciklon miatt kedden mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email