viragzoerdiporta6BA

Egyre többen tartják szívügyüknek Érd virágosítását

viragzoerdiporta6BA

Egyre többen tartják szívügyüknek Érd virágosítását

Kiosztották a Virágzó érdi porta díjait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jóllehet a Virágzó érdi porta pályázat bírálata már hónapokkal ezelőtt lezajlott, a díjak átadására csak csütörtök délután került sor a Polgárok Házában. A 2019-ben létrejött kezdeményezés célja, hogy az önkormányzat évről évre elismerje azokat az érdieket, akik látványosan rendezett, esztétikus és egyúttal természetes lakókörnyezetet alakítottak ki maguk körül.

A lakókörnyezet jelentheti egy kertes ház udvarát, az utcafrontot, ahogy akár a társasházban élők is elindulhatnak a versenyen. Öt kategóriája van a pályázatnak: a „Virágzó érdi porta”, a „Bőtermő érdi konyhakert”, a „Legszebb érdi erkély, terasz”, a „Legszebb utcafront” és az „Ökokert”.

Andrasek Mónika önkormányzati képviselő és a pályázat bírálóbizottságának elnöke elárulta: ebben az évben minden korábbinál többen jelentkeztek, összesen 29-en. Mivel egy induló több kategóriában is megmutathatja magát, a pályázatok száma ennél is magasabb volt: 58 udvarról, teraszról, előkertről kellett a zsűrinek véleményt alkotnia.

És ha már zsűri! Miként azt az ÉrdMost is megírta, idén egy, az országos sajtót is bejárt botrány rázta meg a kezdeményezést, ugyanis a bíráló bizottság egyik tagja, Antunovits Antal, aki nem mellesleg a Fidesz önkormányzati képviselője is, a saját pályázatára adta a voksát. Antunovits az öt kategóriából hármat megnyert, egyben pedig második lett.

Az ügy kapcsán megkérdeztük volna az érintettet is, ha ott lett volna a díjkiosztón.

Hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, Andrasek Mónika már kezdeményezte a szabályok megváltoztatását, hogy az önkormányzattal kapcsolatban álló személyek, például képviselők, bizottsági tagok és hozzátartozóik ne vehessenek részt a pályázaton.

A november 23-ai díjátadón már nem esett szó a botrányról, ez az alkalom az ünneplésről szólt. Andrasek Mónika köszönetet mondott minden pályázónak, hogy időt, pénzt és energiát áldoztak arra, hogy szebbé tegyék a lakókörnyezetüket, ezáltal Érdet is, majd  Csőzik László polgármesterrel és Tetlák Örs alpolgármesterrel átadta a nyertesek jutalmát, illetve a többi indulónak az emléklapokat.

Az első három helyezettek falra szerelhető emléktáblát, emléklapot, valamint növényvásárlásra fordítható ajándékutalványokat vehettek át 50, 30 és 20 ezer forint értékben.

Íme a Virágzó érdi porta 2023 díjazottjai:

Az I. „Virágzó érdi porta” kategóriában a következő ingatlantulajdonosokat díjazza:

1. Antunovits Antalné
2. Hugyák Sándor
3. Pitus Andrásné

A II. „Bőtermő érdi konyhakert” kategóriában a következő ingatlantulajdonosokat díjazza:

1. Antunovits Antal
2. Horváthné Soós Renáta
3. Korenkó Andrea

 A III. „Szép érdi utcafront” kategóriában a következő ingatlantulajdonosokat díjazza:

1. Antunovits Antal
2. Ehmann-Koreny Georgina

A IV. „Szép érdi erkély, terasz” kategóriában a következő ingatlantulajdonosokat díjazza:

1. Kónya Jánosné
2. Antunovits Antalné
3. Greksza Jolán

Az V. „Ökokert” kategóriában a következő ingatlantulajdonosokat díjazza:

1. Némethné Szarvas Kata
2. Farkas-Balázsi Zita
3. Vászon Józsefné

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email