Teljesen megújul az Ercsi út

Teljesen megújul az Ercsi út

Teljesen megújul az Ercsi út

Teljesen megújul az Ercsi út

Új burkolatot, szegélyt és autóbeállókat kap az útnak a Szabadság tér és a Karolina utca közti szakasza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A régi aszfalt felmarásával kedden elkezdődött az Ercsi út felújítása az rendőrkapitányság és a focipálya közötti szakaszon – tájékoztatta az ÉrdMostot László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

A munkálatok egészen pontosan a a Szabadság tér és Karolina utca között zajlanak a következő hetekben. Az építkezés négy ütemből áll, melynek során új aszfaltburkolat kerül az útra. Ahol szükséges ott megerősítik az útalapot. Valamint új szegélyt és kocsibeállókat is kialakítanak.

Érdekességként a kommunikációs vezető elárulta, hogy az út szegélyezése egy Érden még nem használt modern eszközzel, az úgynevezett monolit szegélynyomó géppel történik majd, aminek előnye, hogy gyorsabb haladást eredményez, mintha kézi erővel kellene a feladatot elvégezni.

László Ferenc hozzátette, a beruházás természetesen forgalomkorlátozással jár, amiért előzetesen is mindenkitől türelmet és megértést kérnek, illetve egyúttal azt is, hogy kellő figyelemmel és ne rutinból vezessenek.

Mint elmondta, a beruházó mindig szakaszosan fog lezárni egy-egy félpályát, attól függően éppen hol tart a munka, ez idő alatt pedig ideiglenes lámpák irányítják majd a forgalmat.

A fejlesztés a környező mellékutcákat is érinti, ugyanis a következő hetekben azokat is lezárják, ezért az érintett utcákból nem lehet majd az Ercsi út irányába kihajtani.

A beruházás Európai Uniós forrásból, a VEKOP-program keretében valósul meg, és ahogy azt László Ferenc megjegyezte, lesz folytatása is, vagyis a jövőben az Ercsi út további szakasza is megújulhat.

Fotó: ÉrdMost/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email