karacsonyienekplakat2

Érdi gyerekek is szerepelnek az öreg uzsorásról szóló mesében

karacsonyienekplakat2

Érdi gyerekek is szerepelnek az öreg uzsorásról szóló mesében

A darab olyan népszerű, hogy még egy érdi előadást beiktatott a Körúti Színház.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Karácsonyi ének Dickens örök klasszikusa, igazi ünnepi mese.  Ebenezer Scrooge-t, az öreg uzsorást karácsony este meglátogatja halott üzlettársa, Marley szelleme, és megidézi a régmúlt, a jelen és a jövő karácsonyait.

A Körúti Színház a történetből egész estés családi darabot alkotott, és a klasszikus, szívet melengető mesét a zene, a humor és az izgalmas látvány köntösébe öltöztette. A darabot Érden is játsszák december 17-én, a Szepes Gyula Művelődési Központban (részletek a programajánlónkban).

„A történet a színpadon is az eredeti korban játszódik, de nagyon sok helyen modernizáltuk, felfrissítettük, hogy a modern fülnek is jólessen. Helyenként, ahol megengedi a darab, humort is alkalmaztunk. Olyan zenét írattunk hozzá, ami ugyan fülbemászó, de korántsem olcsó.

Aki megnézi, felfedezhet majd áthallásokat a mai világra, a mai Magyarországra – ez nem a véletlen műve. Természetesen gyerekeknek is szól a darab, 7-9 éves kortól ajánlanám. Könnyen befogadható, de az eredeti mese értékeit megtartó előadás lesz” – mondta az ÉrdMostnak a Körúti Színház igazgatója, Galambos Zoltán, akivel a darab keddi próbája után beszélgettünk.

Merthogy ez egy új előadás: a Karácsonyi éneket a Körúti Színház feldolgozásában most először láthatja a közönség. „November 30-án mutatjuk be, aztán jó alaposan megjáratjuk, számtalan helyre elvisszük vidékre. Így Érdre már egy érett előadás érkezik december 17-én” – tette hozzá Galambos Zoltán.

„Érdi színház vagyunk, és a december 17-e az évzáró előadásunk, tehát az érdi fellépés nagyon fontos számunkra. Már csak azért is, mert a darabban az érdi színiiskola tanulói is szerepelnek. Szerencsére nagyon kelendők a jegyek: eredetileg egy előadást terveztünk, de miután a délután három órai már most telt házas, beillesztettünk egy bemutatót 19 órára is, amire még vannak szabad helyek.”

És hogy mi a titka a Karácsonyi ének népszerűségének? Részben az, hogy a közönség ma is kedveli az érzelmekre építő, megható darabokat. „A katarzis fontos, és tartsunk is ki mellette, hiszen erről szól a színház” – zárta szavait a direktor.

Fotó: Körúti Színház

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email