fules_kutya_borito

Csoda, hogy még él a láncra vert kutya

fules_kutya_borito

Csoda, hogy még él a láncra vert kutya

Fülest az utolsó utáni pillanatban mentették meg az érdi állatmentők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még a múlt hét végén érkezett bejelentés az Érdi Civil Állatmentők Alapítványhoz Fülesről, egy nagyon rossz állapotban lévő érdi kutyáról – olvashattuk a szervezet Facebook oldalán.

A kutyus gazdája már jó egy hónapja elhunyt, és mivel az örökösöket nem érdekelte az eb, ezért az elmúlt időszakban a szomszédok próbálták meg a kerítésen keresztül etetni a magára maradt állatot – számolt be az esetről az ÉrdMostnak Soós Péter, az alapítvány elnöke.

Ahogy az az állatmentők által készített fotókon is jól látszik, a megkötözött kutya nyakát teljesen kisebesítette a lánc, így azóta már meg is kellett műteni. Most lábadozik és az alapítvány tagjainak gondozásában várja új, és a néhainál szeretőbb gazdáját.

Mint azt Soós Péter elmondta, szegény Fülesnek korábban sem volt jobb sora, az állatmentőknek nem egyszer kellett az utcáról összeszedni az elszökött állatot. Vagyis most már igazán megérdemelne egy nyugodt öregkort a nagyjából tizenkét éves szetter keverék szuka.

Hozzátette, a kutya gazdáját – azaz jelen esetben az örököst – mind a jegyzőnél, mind a rendőrségen feljelentik, hiszen akár bűncselekménynek is minősíthető, ami történt.

Az elnök az ügy kapcsán megjegyezte, tapasztalataik szerint Érden meglehetősen jellemző, hogy valaki hasonló körülmények közt tart kutyát.

Visszatérve Fülesre, aki el tudja magát képzelni a jobb sorsra érdemes kutyus gazdájaként, az keresse az Érdi Civil Állatmentőket.

Fotó: Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email