felhős_idő

A változékony időben érdemes mindenre felkészülni

felhős_idő

A változékony időben érdemes mindenre felkészülni

Mutatjuk, milyen meglepetéseket tartogat az időjárás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden általában erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A csapadékzóna leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti, főként a Dél-Dunántúlon helyenként kiadós mennyiség is eshet. Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd estétől szerda reggelig

Marad a felhős idő, de mindenütt fokozatosan megszűnik a csapadék. Sokfelé párássá válhat a levegő, főleg az ország északi, középső szélvédett részein köd is képződhet. Az északi, északkeleti szél az éjszaka második felétől kezdve egyre nagyobb területen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de az északkeleti szélvédett, fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet.

Orvosmeteorológia

Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

fotó: Érdmost archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email