eletfakacagokaci3AK

Kacagó Kacik után jön a kacifántos vízi maraton

eletfakacagokaci3AK

Kacagó Kacik után jön a kacifántos vízi maraton

A minap színházi előadást tartottak az életfás gyerekek, vasárnap pedig különleges maratonúszást szerveznek, amihez bárki csatlakozhat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy jó ügy, öt hét akció, tizenöt nagykövet – számokban ilyen tömören kifejezhető az Életfa Csoport Egyesület új kampánya. Szavakat már nehezebb találni rá… Leírni nem lehet, milyen elkötelezettséggel dolgoznak azon a kacifántos gyerekek családjai, hogy a Jóügyekért oldal segítségével összegyűjtsenek 3,5 millió forintot, annak érdekében, hogy a mozgásukban akadályozott, súlyosan sérült, többféle betegséggel küzdő gyerekek fejlesztő foglalkozásait a jelenleginél nagyobb helyiségben tudják tartani.

Azok tudják csak, mennyire fontos cél ez, akik maguk is érintettek, és gyermekük rendszeresen részesül azokban a terápiákban, amelyeket az Életfa szervez, szakemberek bevonásával. Bár az egyesület eddig is sok nyitott programot valósított meg, a kampány keretében még inkább szeretnék megmutatni magukat, céljaikat, hogy mindenki lássa, miért és hogyan küzdenek – nemcsak most, a nagyobb helyiségért, hanem a mindennapokban.

Ennek egyik módja, hogy ablakot nyitnak az életükre: az Életfa nagykövetei közösségi oldalukon megmutatják, hogyan telnek a hétköznapok vagy egy-egy nyaralás a kacifántos gyerekekkel.  Van, aki a napi sporttevékenységüket örökíti meg: az anyuka úgy biciklizik, hogy a kisfia mögötte fekszik egy utánfutóban, így együtt élvezik a mozgás örömét, és erről rendszeresen beszámolnak.

Aki pedig nemcsak az ablakon kukkantana be, hanem az ajtón is belépne, azt többféle rendezvény várja. Csütörtökön az életfás gyerekekből alakult Kacagó Kaci Színház adott elő egy mesét a Habilitációs Központban, amit Szent Márton életéről írtak.

A Kacagó Kaci előadásainak az az egyik célja, hogy ezek a sajátos nevelési igényű gyerekek is átélhessék a szereplés és a siker örömét, illetve a próbák során társaságra, befogadó közösségre leljenek, nevessenek, szórakozzanak. És nem mellékesen mi, nézők a darabot nézve egy kicsit közelebb kerülhetünk hozzájuk.

A színházi előadások már futnak egy ideje, vasárnap viszont egy igencsak különleges és úttörő kezdeményezéssel jelentkeznek: maratonúszást rendeznek az Érd Arénában, délelőtt tíz és délután öt óra között. Akinek kedve van, együtt úszhat a kacifántos gyerekek szüleivel, illetve azokkal, akik csatlakoznak hozzájuk – többek között az érdi úszókkal is. Az Életfa vízi terápiájában részt vevő gyerekek is medencébe szállnak a jó ügyért.

Nem kell nagy távot vállalni, a hangsúly az együttléten lesz.

Aki szeretne csatlakozni, jöjjön el az uszodába november 19-én, ahol nemcsak úszhat az életfásokért, hanem beszélgethet is a szülőkkel. A helyszínen készpénzt nem lehet adományozni, de átutalással támogathatjuk az egyesület kampányát, ami az első héten igen sikeres volt – remélhetőleg a támogatási kedv később sem hagy majd alább, és a széles körű összefogásnak hála megvalósulhat a kacifántos családok régi álma.

Az Életfa Csoport Egyesület számlaszáma:

10403136-50526865-70491002 közlemény: jóügyekért, támogatás 

 

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email