A cracked pathway with a puddle in the middle of a green field surrounded by bare trees

Figyelmeztetést adtak ki a fél országra

A cracked pathway with a puddle in the middle of a green field surrounded by bare trees

Figyelmeztetést adtak ki a fél országra

Az erős szél keseríti meg az életünket, valamint a hőmérséklet sem lesz kellemes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Viharos széllökésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország nyugati felén és középső részén elsőfokú veszélyjelzés van érvényben, Pest vármegyében a legerősebb lökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Mindemellett pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég. Összességében többfelé várható időszakos eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet.

A késő délutáni, esti óráktól a hegyvidéki tájakon halmazállapot-váltás is előfordulhat, a szél pedig viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő este 1, 7 fokot mérhetünk.

Hideg és csapadékos lesz a hétvége

Szombaton a keleti tájakon nagyrészt felhős marad az ég, és ott további eső, záporeső, helyenként hózápor is előfordulhat. Máshol felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel, csak néhol alakul ki záporos csapadék. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, kora délután 3, 9 fok valószínű.

Vasárnap eleinte főleg fátyolfelhőzet várható, majd egy front vastagabb felhőzete vonulhat át hazánk felett északnyugatról kelet felé. Helyenként előfordul kisebb eső, zápor. A hegyekben, illetve északkeleten néhol havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati, majd délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban többnyire -4, +1, a szélvédett részeken -5, -6 fokot is mérhetnek. A csúcsérték 4 és 9 fok között valószínű.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email