Kids in a puddle. Child having fun outdoors.

Eljött az esőkabátok és a gumicsizmák ideje

Kids in a puddle. Child having fun outdoors.

Eljött az esőkabátok és a gumicsizmák ideje

Szinte egész nap kitart a csapadékos időjárás, helyenként erős széllökések is lehetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Döntően erősen felhős lesz az ég átmeneti szakadozásokkal. Összességében többfelé valószínű időszakos eső, zápor, de napközben nagyobb területen lehet hosszabb csapadékszünet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délnyugati, nyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon ennél pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Kedd estétől szerda reggelig

Túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható eső, záporeső. A déli, délnyugati határvidéken kiadós mennyiség is eshet. A hajnali óráktól északnyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, és a csapadékhajlam is fokozatosan csökken. A szélcsendes részeken párássá válik a levegő, helyenként köd is képződhet. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email