Ilyen volt az Érdnyugat Egyesület lámpás felvonulása

Jól fogyott a libazsíros kenyér

Ilyen volt az Érdnyugat Egyesület lámpás felvonulása

Jól fogyott a libazsíros kenyér

Az Érdnyugat Egyesület harmadjára szervezett Márton-napi lámpás felvonulást, amivel most is megmozgatták a környéket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdnyugat Egyesületet, mint arról a név is árulkodik, annak idején azzal a céllal hozták létre lelkes civilek, hogy különféle programokat szervezzenek a város nyugati fertályára. Egész konkrétan főként Dombosváros, Parkváros, illetve Fenyves-Parkváros lakóit szeretnék időről-időre megmozgatni.

Az egyik ilyen, már hagyományos megmozdulásuk a Márton-napi lámpás felvonulás, amire persze – miként az egyesület többi eseményére is – Érd bármely szegletéből szívesen várták a résztvevőket. Akik jöttek is szép számban.

„180 szelet libazsíros kenyér fogyott, amiből arra tippelünk, hogy nagyjából 130-an, 150-en vonulhattak ma velünk”

– árulta el az ÉrdMostnak Fejes Rita, az egyesület kommunikációs vezetője.

Jóllehet az eseményt a rossz időjárás miatt az utolsó pillanatban szombatról vasárnapra kellett halasztani, de utólag úgy tűnik, hogy ez jó döntés volt – fogalmazott Fejes. Hozzátette, évről-évre keresik a felvonulásnak ideális helyszínt, így idén is egy újabb útvonalat próbálták ki.

A menet ezúttal a Tátra-Tusnádi-Hegyalja utcák kereszteződésből indult, majd a felnőttek és gyerekek közösen, énekelve, lámpásokkal a kezükben a Kalotaszegi utcán felsétálva jutottak el a Fundoklia térre, ahol forró teával és a már említett libazsíros kenyérrel várták őket. Valamint egy Márton-napi máglyával, amit szintén együtt gyújtottak meg a résztvevők.

És hogy miért veszik a fáradságot, hogy ezt megszervezzék?

Fejes Rita szerint egy ekkora városban nem is kérdés, hogy szükség van a közösséget erősítő programokra. Úgy véli minden alkalmat meg kell ragadni, ki kell használni, hogy azok az emberek, akik társaságra, közösségre, programokra vágynak, azoknak ne kelljen elmenniük Érdről, mert helyben is megkaphatják.

További képek az eseményről itt lentebb.

Fotó: ÉrdMost/Czere Bálint, Fejes Rita

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email