Kék lámpással az autistákért

Kék lámpással az autistákért

Kék lámpással az autistákért

Kék lámpással az autistákért

Az érdi Szikra Tehetséggondozó Egyesület harmadik alkalommal rendezett Márton-napi felvonulást a város főterére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A helyi és könyékbeli autista gyermekek fejlesztését, tehetséggondozását, táboroztatását, valamint családjaik érdekképviseletét a zászlajára tűző Szikra Tehetséggondozó Egyesület igen aktívan jelen van a város életében, és különféle programjaikon keresztül folyamatosan próbálják megmozgatni az érdieket.

Ilyen például a szombaton már harmadik alkalommal megtartott Márton-napi „Kéklámpás felvonulás” is, amely rendezvény egyrészt az egyesülethez tartozó gyerekeknek és szüleiknek szól, hogy tudják és érezzék, nincsenek egyedül, hanem van egy támogató, elfogadó és befogadó közösség, amelyre számíthatnak – mondta el az ÉrdMostnak Zádori Henrietta, a Szikra elnöke.

Ugyanakkor – miután az esemény nyitott, így – a mindenkori cél az is, hogy felhívják a figyelmet az autizmus spektrumzavarral élőkre.

A kék szín sem véletlen, hiszen ez az autizmus színe – mondta el az egyesület vezetője, aki hozzátette, szerencsére az esős idő ellenére is sokan kilátogattak a város főtérre.

Mint fogalmazott, a felvonulás bensőséges, laza és családias volt. A résztvevők körbesétálták a teret, énekeltek, beszélgettek, jól érezték magukat. Az önkéntesek pedig a Márton-nap tiszteletére liba formájú aprósüteménnyel várták a gyerekeket.

További képeket az eseményről az alábbi galériában talál.

Fotó: ÉrdMost/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email