osz_level_idojaras

Nem tervez ellenünk semmit az időjárás

osz_level_idojaras

Nem tervez ellenünk semmit az időjárás

Nyugodt őszi idő várható, mindössze a szél erősödhet meg helyenként.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtökön a pára- és ködfoltok megszűnése után napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A déli szelet többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik, délelőtt a hőmérséklet 10 fok körül alakul.

Napközben ennnél csak néhány fokkal lesz melegebb, 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére többnyire 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtök estétől péntek reggelig

Nyugat felől vastag frontális felhőzet érkezik, fokozatosan beborul az ég, azonban az északkeleti, keleti harmadban még inkább fátyolfelhők lesznek. Hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon már eleredhet az eső. A déli szél veszít erejéből, de főleg az Észak-Dunántúlon továbbra is több helyen élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, azonban az északkeleti, keleti harmadban -1 és +3 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Fronthatással nem kell számolni, de a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email