szirmokSuleneLukacsMarta

Érdi kórusnak dedikálta művét a karnagy, most koncerttel emlékeznek rá

szirmokSuleneLukacsMarta

Érdi kórusnak dedikálta művét a karnagy, most koncerttel emlékeznek rá

Karai József-emlékhangversenyt szervez a Szirmok Női Kar.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tíz esztendeje, 2013 őszén hunyt el Karai József zeneszerző, karnagy. Az ő emlékének szenteli hangversenyét a Szirmok Női Kar, amely november 18-án 17 órakor áll színpadra a Szepes Gyula Művelődési Központban.

„Karai Józsefre egy picit mint házi zeneszerzőnkre is tekintünk, ugyanis két Csuka Zoltán-verset is megzenésített, ebből az egyiket kifejezetten a Szirmoknak, illetve a korábbi karnagyunknak dedikálta” – tudtuk meg Krausz Lajosné Katalin kórustagtól.

A Szirmok szervezője hozzátette: nagyon jó kapcsolatban vannak a zeneszerző özvegyével is, aki rendszeresen eljön a koncertjeikre és figyelemmel kíséri a munkájukat.

„Nagyon szeretjük Karai József műveit, amelyekből a Szepes Gyula Művelődési Központban megrendezésre kerülő koncertünkön többet elő is adunk. Repertoárunkon ezen az estén főleg Karai-darabok lesznek, de más szerzők műveiből is énekelünk majd” – árulta el Katalin.

Az emlékkoncerten kívül adventi hangversennyel is készül a hölgykórus. Katalin több mint tíz éve szervezi az újvárosi Jézus Szíve templom koncertjeit, így nemcsak a Szirmok Női Kar, hanem más kórusok fellépéseiről is tud.

Az újvárosi plébánián december 3-án a Rosenbrücke Német Nemzetiségi Énekkar lép fel,  a Pumukli ovisok vendégszereplésével. December 10-én a törökbálinti Lendvai Károly Férfikórust hallhatjuk ugyanitt, 17-én pedig a Szirmok Női Kar énekel.

Ami pedig a jövőt illeti: a Szirmok jövőre lesz 40 éves, amit ősszel egy nagyszabású koncerttel szeretnének majd megünnepelni, ennek részleteiről később számolunk majd be.

Kiemelt fotó: Süléné Lukács Márta (Szirmok), belső kép: Ádám Katalin (archív)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email