idojaras_pexels_erdmost

Csak szombaton lesz kegyes hozzánk az időjárás

idojaras_pexels_erdmost

Csak szombaton lesz kegyes hozzánk az időjárás

Vasárnap újabb hidegfront érkezik, nagy mennyiségű csapadékkal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Felhős és napos körzetekre, valamint időszakokra egyaránt számítani kell, főleg délnyugaton és keleten lehetnek tartósabban borult tájak. – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrjelzésében. A Dunától keletre elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. Késő este nyugat felől újra növekedni kezd a felhőzet.

A déli szél többfelé megélénkül, estétől a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A hőmérséklet délután 11, 17, késő este 5, 11 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte borult lesz az ég, országszerte várható eső, zápor, helyenként zivatar is, északon kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik, ezért az egész országra kiadták az elsőfokú veszélyjelzést. Az erősebb zivatarokat viharos széllökés (~60-80 km/h, néhol >80 km/h is lehet), intenzív csapadék (10-20 mm), valamint jégeső (<2 cm) kísérheti.

Ugyanakkor délután nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, lassanként megszűnik a csapadék. A gyakran erős déli, délnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A hőmérséklet csúcsértéke 9 és 19 fok között alakul, délnyugaton a magasabb, északon az alacsonyabb értékekkel.

 

forrás: pexels.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email