2023-gardonyi-iskola-karpati-farkasok-egyuttmukodes

Sport és oktatás: bíznak a közös munka sikerében

2023-gardonyi-iskola-karpati-farkasok-egyuttmukodes

Sport és oktatás: bíznak a közös munka sikerében

A Kárpáti Farkasok és az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium együttműködést kötött az oktatás és a sport területén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hét éve hívták életre az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium köznevelési típusú középfokú sportosztályi képzését, amellyel az élsportolók tanulmányait kívánják azóta is segíteni. A követelmények nem különböznek a nem sportoló diákokétól, azonban a sportolók számára igyekeznek segítséget nyújtani az iskolai tanulmányok és a sporttevékenységek összehangolásában.

„Érden rendkívül sokszínű, aktív sportélet zajlik, így célul tűztük ki az utánpótlás segítését minden sportágban, az érintett tanulók tanulmányainak támogatásával. A legnehezebb dolguk a középiskolás korú tanulóknak van, nekik komoly kihívás összeegyeztetni a tanulást az edzésekkel, versenyekkel. Nekik kell a leginkább idejükkel, erejükkel gazdálkodni”

— kezdte gondolatait Pintérné Bernyó Piroska, az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője.

A Kárpáti Farkasok az elmúlt négy évben jelentős ismertségre és népszerűségre tett szert nem csupán Érden és a térségben, de a környező megyékből is sokan járnak az Érdi Jégcsarnokba jégkorongozni. Az összes korosztályt figyelembe véve közel háromszázan sportolnak jelenleg a klub kötelékében.

„A Kárpáti Farkasoknál hiszünk benne, hogy a sport és a tanulás egyaránt fontos és ha olykor nehezen is, de összeegyeztethető. Hangsúlyos számunkra, hogy olyan fiatalokat neveljünk, akik nem csak a jégkorongozásban érnek el kiemelkedő sikereket, hanem az oktatás terén is jól teljesítenek. Ezért is nagyon örülünk a mostani megállapodásnak a Gárdonyi iskolával. Úgy gondolom, hogy egy hosszú távon és kölcsönösen eredményes együttműködés lehetősége rejlik e megállapodásban”

— nyilatkozta Vonas-Dankó Kinga, a Kárpáti Farkasok ügyvezetője.

Ahogy az együttműködési megállapodás is fogalmaz, az iskola és a sportegyesület közösen biztosítani kívánja a jégkorongozásban sportoló tanulók tehetségük szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét, mind tanulmányaik, mind sporttevékenységük terén, figyelembe véve az iskola lehetőségeit, a tanulók érdekeit és a jégkorong sportág utánpótlás-nevelési célkitűzéseit.

„Vállaltuk kölcsönösen, hogy a gyerekek érdekében rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, tájékoztatjuk egymást a saját területünk működéséről, eredményeiről. Minden sportágban fontos az utánpótlás-nevelés. Különösen így van ez a jégkorong esetében is, mely sportág különleges, kevésbé ‘tömeg’ jellegű – egyelőre. Így örömmel vállaltuk a sportág, valamint a „hokisuli” program népszerűsítését is. A középiskolai beiskolázásnál szívesen fogadjuk a jégkorongozó tanulókat – természetesen amennyiben a felvételi tanulmányi követelményeknek megfelelnek”

— tette hozzá Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető.

Fotó: Kárpáti Farkasok

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email