BarabasAndiZeneterapia2

Veszélybe kerülhet a sérült gyermekek fejlesztése

BarabasAndiZeneterapia2

Veszélybe kerülhet a sérült gyermekek fejlesztése

Öt hetes kampányt indít az Életfa Csoport, a Jógyekért oldal segítségével, hogy nagyobb helyet bérelhessenek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vannak olyan gyermekek, akik nem nevelhetők hagyományos iskolai keretek között. Mozgásukban akadályozottak, súlyosan sérültek, többféle betegséggel küzdenek, és teljesen másfajta oktatásra, nevelésre van igényük, mint egészséges társaiknak.

A fejlesztő foglalkozásokért rendszerint nagyon sokat fizetnek a szülők, mert az állam csak igen korlátozottan tudja biztosítani ingyenesen ezeket a programokat. Az Életfa Csoport Egyesület – ami e gyerekek szüleit tömöríti – évek óta dolgozik azon, hogy pályázati és egyéb forrásokból térítésmentesen, vagy igen kedvezményesen biztosítsa a picik számára igen fontos terápiás foglalkozásokat.

Találtak egy helyet, ami megfelel a gyermekek speciális igényeinek, és fel is szerelték a szükséges eszközökkel, a programok pedig az elmúlt évek alatt egyre sikeresebbé és keresettebbé váltak. Mivel már nehezen férnek el, bővülni szeretnének, mintegy ötven négyzetméterrel. A nagyobb helyiség bérlése és rezsije azonban akkora összegbe kerül, hogy ezt támogatás nélkül a sérült gyermekek szüleiből álló egyesület nem tudja kigazdálkodni.

Elindítottak hát egy kampányt, a Jóügyekért oldal segítségével: a cél az, hogy összegyűjtsék a szükséges mintegy 3,5 millió forintot, jószolgálati nagykövetek segítségével. (A Jóügyekért oldalon itt olvashatnak erről bővebben.)

„A kampány november 9-én kezdődik és öt hétig tart. A nagykövetek online illetve offline gyűjtenek adományokat, és különféle jótékonysági eseményeket is szervezünk: november 19-én maratonúszást az Érd Arénában, ahol a kacifántos gyerekek vízi terápiája megy nagy sikerrel: jelenleg 90-en vesznek részt rajta. 42 kilométert szeretnénk leúszni, és biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk” – mondta az ÉrdMostnak Ömböli Ágnes, az egyesület elnöke.

Lesznek más, nyilvános eseményeik is: december 3-án, a fogyatékos emberek világnapján a kacifántos gyerekekkel körbesétálják a Papi földeken a tavat, december 16-án pedig az érdi adventen sütivásárt tartanak. Aki szeretné támogatni az egyesületet, illetve a súlyosan sérült gyermekek fejlesztését, a kampányon keresztül megteheti  de érdemes figyelni az Életfa közösségi oldalát is.

Tekintsék meg az ÉrdMost rövidfilmjét, melyben Madár Tomi kollégánk beszélget Ömböli Ágival arról, milyenek is a hétköznapok egy kacifántos gyerekkel, és mit szeretne elérni az Életfa Egyesület:

Olvasóink többen kérték az Életfa Csoport Egyesület számlaszámát:

10403136-50526865-70491002 közlemény: jóügyekért, támogatás 

A fotókat az ÉrdMost archívumából válogattuk, készítették: Ádám Katalin, Barabás Andi, Yulia Stepanova

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email