osz_boldogsag_happy_no_levelek

Napsütéssel és meleggel indul a hét

osz_boldogsag_happy_no_levelek

Napsütéssel és meleggel indul a hét

Egyelőre marad az évszakhoz képest enyhébb időjárás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Általában fátyolfelhős időre számíthatunk időnként szűrt napsütéssel, csapadék nélkül – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Hazánk nyugati és északi részére olykor akár vastagabb felhőtömbök is sodródhatnak, amelyekből a Dunántúlon gyenge csapadék nem zárható ki.

A déli, délnyugati szelet nagy területen kísérik élénk, főként az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 24 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Hétfő estétől kedd reggelig

Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a keleti határnál csak a reggeli órákban kell vastagabb felhőzetre számítani. Csapadék az ország nagyobb részén még nem lesz, de hajnalban, reggel főként a Dunántúlon helyenként már előfordulhat eső, zápor. A délies szél újra egyre nagyobb területen lesz élénk, erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között alakul, de az eleinte kevésbé felhős és szélcsendes tájakon pár fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia hétfőre

Meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet. A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a tüneteket, ilyenkor ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email