sorfeszt8CZB_231015.jpg

Minden előzetes várakozást megdöntöttünk

sorfeszt8CZB_231015.jpg

Minden előzetes várakozást megdöntöttünk

Akár a hangulatot, akár a résztvevők számát vagy az elfogyasztott sör mennyiségét nézzük, mi érdiek kiválóan "teljesítettünk" a sörfesztiválon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Röviden? Fantasztikus volt” – így összegezte kérésünkre az első Érdi Sör- és Gasztrofesztivál tapasztalatait az egyik szervező, Lukácsi Krisztina.

Amúgy a rendezvény ötlete a CSEHvegő Kézműves Sörözőtől származik, de a város annyira jónak találta az elképzelést, hogy támogatója lett a fesztiválnak, és a Szepes Gyula Művelődési Központ vette át a főszervező szerepét.

A Szepes munkatársai oroszlánrészt vállaltak abban, hogy a rendezvény színvonalas és izgalmas legyen.

A szervezők körülbelül fele ekkora érdeklődésre számítottak, és már azzal is elégedettek lettek volna.

Már nyitás előtt érkeztek az érdeklődők. Pénteken ötkor kezdtek, és negyed hatra már nem volt üres asztal, pedig negyven sörpadot raktak ki. Ez nem zenei fesztivál volt, tömegeket vonzó nevekkel, ide azért jöttek, mert olyan tematikus fesztiválnak ígérkezett, amilyet korábban még nem rendeztek Érden.

A látogatók szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat – ezt e sorok írója is tapasztalta mindkét napon -, és szívesen maradtak volna a tizenegy órás zárás után is.

Ennek részben a jó idő is oka, no meg az, hogy nyáron nagyon sok fesztivált tett tönkre országszerte a hétvégi eső, lehűlés, most viszont nagyon kegyesek voltak az érdiekhez az égiek.

A sörfőzdék visszajelzései szerint a gyümölcsös sörök fogytak el leghamarabb, már szombat kora estére. A többi fajta is nagyon kedvelt volt, és a bor (amit egy standon árultak) szintén nagyot ment.

Mindent el tudtak adni, és mindenkit ki tudtak szolgálni a fesztivál végéig, így aztán az árusok is nagyon elégedetten zártak.

A különleges és jó sörök mellett jól fogytak a harapnivalók is, és a koncertek is sok embert vonzottak. A péntek délutáni koncerten a gyerekek is táncoltak, Tom White még ki is ment közéjük a nagybőgőjével.

Szombaton Gál Csaba Boogie megtáncoltatta a fiatalokat és az időseket egyaránt.

Reméljük, nem kell egy évig várni a következő sörfesztiválra, hiszen a közönség visszajelzései azt mutatják, a főváros közelsége ellenére nagy igény van helyben is  a zenés gasztrorendezvényekre.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email