sorPixabay_231006.jpg

Ilyen még nem volt: jön az érdi Oktoberfest

sorPixabay_231006.jpg

Ilyen még nem volt: jön az érdi Oktoberfest

A népszerű parkvárosi sörpiknik nagytestvére igazi csemegéket kínál a sörkedvelőknek, de a borosokra is gondolnak a szervezők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hét magyar és négy cseh sörfőzde képviselteti magát október 13-án és 14-én az I. Érdi Sör- és Gasztrofesztiválon. A rendezvény ötlete a CSEHvegő Kézműves Sörözőtől származik, de a város annyira jónak találta az elképzelést, hogy nemcsak támogatója, hanem szervezője is lett a fesztiválnak.

„Több alkalommal rendeztünk már Parkvárosban sörpikniket. Ezek annyira jól sikerültek, hogy úgy döntöttünk, idén ősszel városi szintű rendezvényt tartunk a főtéren, mindenki számára könnyen elérhető helyen, az eddigieknél jóval több sörfőzde jelenlétével” – mondta el az ÉrdMostnak Lukácsi Krisztina, a rendezvény egyik szervezője, aki elárulta azt is: gasztrofesztiválról lévén szó, a sörök mellett lesznek borok is.

No meg sok, a sörhöz, borhoz illő harapnivaló, a sült kolbásztól kezdve a grillezett ételeken át a zsíros kenyérig. Bár a rendezvény inkább a felnőtteket célozza meg, gondoltak a gyermekekkel érkezőkre is, ezért a kínálatban szerepel a kürtős kalács és más, gyerekek által kedvelt finomság is.

Ami a helyszínt illeti, a főtéren sörpadokat és asztalokat helyeznek el, hogy legyen hol üldögélni, beszélgetni, no meg kóstolgatni a söröket. Szerencsére van mód és hely arra, hogy az ülőhelyeket úgy alakítsák, hogy a koncerteket lehessen ugyan látni, de kisebb hangerővel hallatszódjon oda a zene.

Pénteken 5 órakor nyitnak, a zenekarok fél hattól lépnek színpadra. Szombaton kettőtől várják a közönséget, és öt órakor lesz az első koncert. A sörfesztivál mindkét napon 11 órakor zár majd.

Pénteken Tom White & The Mad Circus, valamint a Sati’sfaction, szombaton Gál Csaba „Boogie” és a Bánomisén lép fel. 14-én este DJ Lenox zárja a fesztivált.

„Gondoltunk azokra is, akik néznék a magyar – szerb futballmérkőzést. Közvetíteni nem fogjuk, hiszen koncertek lesznek, de a dalok szüneteiben bemondjuk a gólokat” – tette hozzá Lukácsi Krisztina.

Fotónk illusztráció

Az I. Érdi Sör- és Gasztrofesztivál különlegessége, hogy a kedvelt magyar kisüzemi, valamint a cseh sörfőzdék nagy számban sorakoznak fel. Mint azt Krisztina elmondta, viszonylag ritka az a fesztivál, ahol ilyen sok színvonalas sörfőzde van jelen.

Élvezzük hát ki a finom söröket, harapnivalókat, és búcsúztassuk a vénasszonyok nyarát egy kellemes érdi mulatsággal.

 

Fotó: ÉrdMost archív, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email