_DSC7146-31

Érden rendeztek először hazánkban lámpafényes baseballmérkőzést

_DSC7146-31

Érden rendeztek először hazánkban lámpafényes baseballmérkőzést

Nemzetközi utánpótlástornával ünneplik az itthon történelmi jelentőségű fejlesztést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ünnep volt a péntek az érdi és talán egy kicsit az egész magyarországi baseballtársadalom számára is. A sportág hazai történetében első alkalommal rendeztek ugyanis baseballmérkőzést mesterségesen megvilágított pályán. A fejlesztés a hatodik alkalommal életre hívott nemzetközi utánpótlástornán debütált, mely péntek reggel kezdődött és egészen vasárnap délutánig tart Érd-Ófaluban.

„Óriási büszkeség számunkra a baseballpálya világítása, melynek megvalósulásában nagy segítséget kaptunk a helyi AVL vállalkozástól, amit ezúton is nagyon köszönünk. Mostantól akár este is tudunk edzeni vagy meccset játszani, ezzel pedig bővültek a lehetőségeink”

— nyilatkozta az ÉrdMost.hu-nak Takács Máté, az Érdi Baseball és Softball Egyesület főtitkára.

Az ünnepi megnyitót az első nap tartották, amelyen a sportág prominens személyiségei mellett Csőzik László érdi polgármester is megjelent és beszédet mondott.

A VI. Nemzetközi Utánpótlás Tornán hat nemzet kilenc klubja vesz részt, U13-as és U16-os korosztályokban. A fiatalabbaknál az Érd Indians és az Érd Dodgers, az idősebbeknél az Érd Giants sikereiért lehet izgulni.

„Elsősorban azt várjuk a tonától, hogy a gyerekeknek gyarapodjanak a mérkőzések által szerzett tapasztalatai, nagyobb rutinra tegyenek szert. Fontos az is, hogy ne mindig hazai csapatok ellen játszanak, hanem megismerjenek minél több külföldi klubot és ezáltal más játékstílusokat is. Továbbá a nemzetközi kapcsolatok ápolása is nagy hangsúlyt kap”

— tette hozzá Takács Máté.

Az Érd-Ófaluban zajló mérkőzéseket élőben a helyszínen, vagy az interneten keresztül is figyelemmel lehet kísérni az alábbi linkekre kattintva:

U13-as mérkőzések

U16-os mérkőzések

Fotók: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email