anya_lanya_erdmost_freepik

Az érdi anyukák az ön szavazatára is számítanak

anya_lanya_erdmost_freepik

Az érdi anyukák az ön szavazatára is számítanak

Segítsen, hogy Érdre kerüljön a több millió forintos pályázati pénz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarországon való megjelenésének harmincadik évfordulója apropóján, Test. Lélek. Közösség címen hirdetett pályázatot a német eredetű Drogerie Markt (DM) nevű cég. A pályázaton olyan civil szervezetek indulhatnak, akik valamilyen, a társadalom fizikai és mentális egészségi állapotát javító programot szeretnének megvalósítani.

A cég három kategóriában, összesen 30 millió forintot oszt szét a majdani győztesek közt. De, hogy kik lesznek azok, arról most ön is dönthet, hiszen a közönségszavazás már tegnap elindult és egészen október 18-ig tart. Azonban mielőtt megnyomná a gombot, gondoljon arra, hogy a pályázaton két érdi civil egyesület is megméretteti magát.

Egyikük, az Érden és környékén élő, sajátos nevelési igényű, valamint sérült-, halmozottan sérült gyermeket nevelő, szülőket és családokat összefogó Életfa Csoport. Ők a „Ciróka” névre keresztelt lélekápoló programjukkal indultak, melynek célja az SNI-s gyermeket nevelő édesanyák mentális egészségi állapotának gondozása. Önmagukhoz, családjukhoz, sorstársaikhoz való harmonikus kapcsolódás elősegítése.

Mint írják, a pályázatuk 70 szülő számára nyújtana segítséget. A programban gyászfeldolgozási módszer elsajátítása, párkapcsolati kurzus, reziliencia tréning, és közösségi élmények megvalósítása is szerepel.

A pályázat másik érdi résztvevője a Szikra Tehetséggondozó Egyesület is elsősorban a helyi édesanyákat képviselve szállt síkra. Az autizmussal élő érdi gyerekek és szüleik érdekvédelmében dolgozó civil szervezet „Én, Te, MI!” című művészetterápiás programját szeretné az elnyerhető összegből finanszírozni.

Az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek szülei számára nyújtott művészetterápiás foglalkozások célja az érzelmi támogatás, stresszoldás és az önkifejezés lehetőségének biztosítása. Ezek a foglalkozások segítik a szülőket abban, hogy megértsék gyermekeik érzéseit és igényeit, valamint megtapasztalják az önmagukkal és egymással való kapcsolat elmélyítését.

Az pályázat érdi indulóira ITT és ITT tudja leadni a szavazatát.

A voksolás nagyon egyszerű. Mindössze annyi a teendő, hogy az egyes pályázatok sarkában található kék csillagra kattintanak. Ugyanakkor egy IP-címről egy pályázatra csupán egy szavazat adható le.

Fotó: Freepik, Facebook/Életfa Csoport Egyesület, Szikra Tehetséggondozó Egyesület

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email