csukakonyvtarCZereB_231003

Érdi ötödikeseknek tart irodalomórát Varró Dániel költő

csukakonyvtarCZereB_231003

Érdi ötödikeseknek tart irodalomórát Varró Dániel költő

Steigervald Krisztián generációkutató is a Csuka vendége lesz az Országos Könyvtári Napokon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mintegy két évtizedes hagyománya van Érden az olvasás ünnepének. A helyi könyvtár az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozva színes programokkal készül olvasóinak.

Az idei rendezvénysorozat különlegessége, hogy nem egységes tematikájú, hanem minden nap más és más téma köré csoportosítják eseményeiket a hazai könyvtárak – tudtuk meg Sirhánné Varga Lilla igazgatóhelyettestől.

„A legtöbb témához nekünk is sikerült kapcsolódnunk, és idén jóval több programmal készültünk, mint korábban. Október 4-én például három előadásunk is lesz, és rendezünk egy kiállítást is” – árulta el Lilla.

A 2023-as Országos Könyvbári Napok különlegessége, hogy bekapcsolódott a Madách színház is. A teátrum és a könyváraknak, iskoláknak ingyenes filmvetítési lehetőséget ajánlott fel. Érd is élt a lehetőséggel, két alkalommal is bemutatnak egy-egy elődaást.

A programhoz egy általános és egy középiskola is csatlakozott, így diákokat is várnak mindkét vetítésre.

Az ilyenkor már hagyományos szolgáltatások sem maradhatnak el. Idén is kölcsönözhetnek zsákbamacskakönyeket az olvasók, élmény és utazás témakörben.

A zsákbamacska jelen esetben azt jelenti, hogy a könyvtárosok által becsomagolt kötetek közül, azaz vakon választ olvasnivalót a látogató.

Népszerű a megbocsátás hete is: a már lejárt, de most visszahozott könyvek esetén elengedik a késedelmi díjat.

A végére hagytunk egy igazi újdonságot: a zenei könyvtár klubfoglalkozásokat indít, több témakörben (társasjáték, helytörténeti beszélgetések, idegennyelvi társalgási klub, kreatív klub). Jelenleg az igényeket mérik fel, és amire van érdeklődés, azt elindítják.

Az érdeklődők jelentkezését folyamatosan várják a felnőttkönyvtárban és honlapjukon.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email