20221022_110136

Így segíthet a Fészeknek egy kis futással

20221022_110136

Így segíthet a Fészeknek egy kis futással

A szombati jótékonysági futás során a Fészek Egyesület átmeneti gyermekotthonát lehet támogatni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fészek Gyermekvédő Egyesület a hétvégén kilencedik alkalommal szervez jótékonysági futást, amelynek keretében azok, akik futócipőt húznak, támogathatják a szervezetet a kitűzött célok elérésében.

Az Érd FM 101.3 reggeli műsorában vendégeskedett Nyitrai Hell Szilvia az egyesület vezetője és Balázs Edit programszervező, ezzel is népszerűsítve a szombati rendezvényt.

A beszélgetésből kiderült, hogy ezúttal egy autóra gyűjtenek, amellyel az érdi átmeneti gyermekotthon lakóinak iskolába és óvodába járását szeretnék megkönnyíteni. A 14 férőhelyes otthonban főként érdi vagy a környező településeken élő családok krízishelyzetbe került gyermekei laknak, átmeneti jelleggel.

Nyitrai-Hell Szilvia az idei adománygyűjtés céljával kapcsolatban elmondta: az autó azoknak a gyerekeknek fontos, akik önállóan még nem tudnak eljutni az oktatási intézménybe, tehát nekik mindenképpen szükségük van erre.

„Épp elég nagy trauma egy gyereknek, ha kikerül a vér szerinti családjából, így ugyanabba az iskolába és óvodába hordjuk őket vissza, ahová eredetileg jártak”

– hangzott el a műsorban.

Reggelente ez azért kihívás az egyesület munkatársainak, de az eredeti iskola egy biztos pont a gyerekeknek, így ennek a biztosítása az elsődleges feladatok közé tartozik.

Egy kisebb, ötszemélyes gépkocsiban gondolkozunk, egy ilyennel már sokkal gördülékenyebbek lennének a reggelek

– tette hozzá az egyesület vezetője.

A cél adott, ebben pedig segíthetnek azok, akik hétvégén részt vesznek a jótékonysági futáson. Igazi családi programot állítottak össze a szervezők, így bárki kilátogathat rendezvényre.

A Manócska futáson a gyerekek is tehetnek az egyesületért

Szeptember 30-án szombaton 9 órakor indul az esemény a város főterén. Az egyesület minden munkatársa tevékenyen részt vesz a lebonyolításban. A rendezvény teljes ideje alatt például csillámtetkóval, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és plüssoázissal is várják kilátogatókat.

A futásra természetesen bemelegítéssel lehet készülni, ebben pedig 9-kor az Érdi VSE focicsapata segít, így egy félórás testmozgást követően el is indulhatnak a legkisebbek a „Manócska” futáson.

A kicsiknek zene is jár majd a lefutott méterekhez, hiszen Mentsl Noémi és zenekara szórakoztatja a fiatal futókat és szüleiket. Noémi amúgy szorosan kapcsolódik az átmeneti gyermekotthonhoz, most is az intézmény egyik lakója.

A bemelegítés után a felnőtteknek sem kell sokat várni, hiszen 10 órakor állhatnak rajthoz azok a futók, akik a 10 km-t vagy a félmaratont vállalják. Azok, akik nem szeretnének ennyit futni, ők 10:45-től a 2,5 és az 5 km-es távon tudnak jótékonykodni.

feszek_futas13
Így futottak a Fészekért az érdiek 2019-ben

Emellett a főtéren természetesen folyamatosan zajlanak a programok, 10 órától Kőhalmi Ferenc varázskoncertje kápráztatja el a nézőket, 11 órától pedig a sztárvendég a Bon Bon lesz. Készülnek a szervezők táncbemutatóval is a Rise Studio jóvoltából, valamint a napot majd a tombola zárja értékes nyereményekkel.

Jótékonysági esemény lévén a szervezők számítanak a résztvevők részéről adományokra, azonban azt nem határozták meg, hogy ki mennyivel járuljon hozzá a kitűzött célok eléréséhez.

„Akár a plüssoázisban, akár a tombolán, akár a kézműves foglalkozásokon vagy a futás során mindenki annyival támogatja a Fészek Egyesületet, amennyit szeretne erre fordítani”

– hangsúlyozta a jótékonysági felajánlások kapcsán Nyitrai-Hell Szilvia.

Az egyesület azt kéri, hogy a futásra nevezzek a résztvevők, ezt pedig elektronikusan ITT tudják megtenni. Aki fontosnak tartja a Fészek céljait, de nem tud részt venni az eseményen, úgy a támogatásra ennek ellenére is adott a lehetőség, sőt akár máshol is lefutható a választott táv, ez természetesen nem jelent akadályt.

…és így futottak 2022-ben

A Fészek gépjárművásárlását egy pályázat is segíti, de az ehhez szükséges önrész megteremtésében nagy segítséget jelenthet a szombati jótékonysági futás. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján népszerű a rendezvény, így az adományokból sincs hiány, tavaly például 1.200.000 Ft-ot „futottak össze” az érdiek.

fotó: Érdmost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email