gépjárműadó_NAV

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV

gépjárműadó_NAV

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV

Szeptember 15-én még nem késő befizetni a gépjárműadót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-ig kell befizetni – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az összegeknek a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell megérkezniük a megnevezett határidő végéig.

Az adó rendezése idén is lehetséges  mobilapplikáción keresztül. A NAV-Mobil gépjárműadó-menüpontjában lehet mindezt megtenni, amivel pillanatok alatt befizethető a gépjárműadó.

Aki esetleg még nem élt ezzel a lehetőséggel, annak mindössze az ingyenes alkalmazást kell letölteni. Androidosok a Google Play áruházból szerezhetik be az alkalmazást, az iOS rendszert használók pedig az App Store-ban találhatják meg az applikációt.

Ha valaki átutalással fizet, a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késve tudja a befizetőt azonosítani.

A NAV Ügyfélportál (ÜPO) felületén belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét. Ha például valakinek gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan.

Az alábbi videóban részletesen is bemutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben rendezni a gépjárműadót:

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email