nyari_ido_illusztarcio_erdmost_freepik

Egy utolsó nagy rohamra készül a nyár

nyari_ido_illusztarcio_erdmost_freepik

Egy utolsó nagy rohamra készül a nyár

Hétvégén még pokoli hőség lesz, de után fordulat jön az időjárásban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombaton ismét napos, száraz időre számíthatunk. Délután északon, északnyugaton lesz több fátyol-, gomolyfelhő az égen, de csak egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Több helyen megélénkül a délies, a Kisalföldön északnyugatira forduló szél. Délután 32-38 fok között alakul a hőmérséklet – áll az Időkép előrejelzésében.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak délután a Dunántúl fölé sodródhatnak fátyolfelhők. Csapadék nem várható. A délies szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban 17-23 fokig hűl a levegő. Délután 32-38 fok közötti forróság várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn az ország nagy részén még marad hőség, de nyugatra már érdemi lehűlés érkezhet. Délután a Dunántúlon, este és éjszaka pedig a középső és keleti országrészben is többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, köztük heves zivatarok is. Több helyen élénk, erős lesz a délies, nyugaton az északiasra forduló szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatóak. A hőmérséklet napközben 28-38 fok között tetőzhet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kedden többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra. A Dunától keletre még a déli, a Dunántúlon az északnyugati szél lesz élénk, erős, zivatarok környezetében viharos. A csúcshőmérséklet 22 és 33 fok között alakulhat, 30 fok fölé még északkeleten emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán a változóan felhős-napos időben főként északkeleten fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 22-27 fokot mérhetünk.

fotó: OMSZ, pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email