22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap estig még lehet jelentkezni a szomszédünnepre

22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap estig még lehet jelentkezni a szomszédünnepre

Eddig mintegy negyvenöt csapat regisztrált.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közeledik a jelentkezési határidő, augusztus 27-én estig várják azok jelentkezését, akik idén is szeretnének a szomszédaikkal, illetve a környékbeliekkel eltölteni egy klassz estét, délutánt.

Takács Éva szervező úgy tapasztalja, idén egy picit csökkent a vállalkozókedv, de így is mintegy negyvenöt csapat regisztrált már a szomszédünnepre. Mindenképp pozitívum, hogy sok új utca jelentkezett, ráadásul olyan helyszínek is vannak, ahol eddig ritkán rendeztek szomszédünnepet.

Sajnos, van egy olyan városrész, amit nagyon nehéz aktivizálni: ez a központi lakótelep. Mióta szomszédünnep van Érden, csupán egyetlen alkalommal volt innen jelentkező, és bizony idén egy sincs, talán azért, mert ott a szomszédok kevésbé ismerik egymást, mint a kertes házakban. Pedig a lakótelepen is lehetne jó mulatságot rendezni, hiszen a házak közt nagy a zöldfelület, árnyékos részek is vannak. Ha akad vállalkozó kedvű lakos, most alkalmat teremthet az ismerkedéshez.

szomszedunnep_190601_9
Takács Éva rendszeresen rendez szomszédünnepet az utcájukban

A legaktívabbak idén a fiú- és a borneves utcák – tudtuk meg Évától. De vannak jelentkezők a város minden pontjáról. Éva a „kezdőknek” azt ajánlja, hogy egyszerűbb batyus mulatságot szervezzenek, de akár közös főzés, sütögetés is szerepelhet a programban, a lakók igényei, lehetőségei szerint. Van, ahol utcabállal ünnepelnek, és mintegy száz vendéget várnak, másutt meghittebb, kisebb rendezvényt tartanak. A hangsúly úgyis az együttléten, egymás megismerésén van.

Aki jelentkezik, annak Éva intézi a területfogalalási engedélyt (ami az önkormányzat jóvoltából ezen a napon ingyenes) és a meghívókártyákat. Ez utóbbi segítségével minden utcabelihez eljuttathatják a szervezők a szomszédünnep hírét.

Aki kedvet kapott, Évánál vasárnap estig még jelentkezhet, a plakáton látható elérhetőségek valamelyikén:

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email